Astrahundarna

Detta kom nyss till min kännedom:

“De djur som fanns kvar då beslutet om att lägga ner verksamheten slogs fast, har antingen avlivats eller återgått till AstraZenecas kennel utanför Örkelljunga. Kenneln har tillstånd för att årligen föda upp runt 500 hundar till djurförsök. AstraZeneca har själva meddelat att kenneln skulle avvecklas, men enligt färsk dokumentation från Djurrättsalliansen är den fortfarande aktiv. Bakom galler lever där ett stort antal beagle-hundar vars framtid är oviss.”

Källa: http://djurrattsalliansen.se/inrikes/lat-astrahundarna-leva.html

Det har enligt artikeln erbjudits hjälp att placera dem i hem så att de kan få leva värdiga liv resten av sina liv, men tydligen har erbjudandet inte uppskattats. Det är väl ändå AZ’s  ansvar att se till att dessa hundar får ett värdigt liv, då det är AZ som beställt dem som försöksdjur.

Kopia på hela texten från länken ovan:

Låt Astrahundarna leva!

2012-12-27 12:11

Djurrättsalliansen vill rädda avlivningshotade försökshundar

Under de senaste två åren har den stora läkemedelsjätten AstraZeneca avvecklat en stor del av sin verksamhet i Sverige. Detta har även berört deras försöksdjursanläggningar och djurexperimentella verksamhet. Det innebär att användningen av försökshundar ska ha upphört hos AstraZeneca i Sverige. De djur som fanns kvar då beslutet om att lägga ner verksamheten slogs fast, har antingen avlivats eller återgått till AstraZenecas kennel utanför Örkelljunga. Kenneln har tillstånd för att årligen föda upp runt 500 hundar till djurförsök.

Enligt uppgifter från AstraZeneca skulle denna kennel avvecklas, men enligt färsk dokumentation från Djurrättsalliansen är kenneln fortfarande aktiv. Bakom galler lever där ett stort antal beagle-hundar vars framtid är oviss.

–       Vi undrar vad som ska hända med beaglarna på AstraZenecas kennel. Mängder av djurvänner med stor kunskap kring hundar har hört av sig för att erbjuda dem kärleksfulla hem, men AstraZeneca vägrar konsekvent att ge hundarna chansen till nya liv, säger Andrea Gunnarson, talesperson för Djurrättsalliansens kampanj Låt Astra-hundarna Leva.

–       Vi vill erbjuda kärleksfulla hem som alternativ till AstraZenecas planerade massavlivningar, säger Andrea Gunnarson, talesperson för Djurrättsallisansens kampanj Låt Astra-hundarna Leva.

Det finns två möjliga scenarier till vad AstraZeneca kommer att göra med hundarna. Antingen kommer de säljas vidare till plågsamma djurförsök utomlands eller så kommer de att avlivas, vilket uppgifter från Astra själva gjort gällande. Med tanke på den stora mängden hundar som idag finns på Rååhöjdens kennel utanför Örkelljunga skulle det senare alternativet innebära en brutal massavlivning på oskyldiga och kännande varelser. Hundar som inte en enda gång under hela sina liv fått uppleva de glädjeämnen som en älskad familjehund får uppleva varje dag.

–       Tack vare AstraZeneca har dessa hundar fötts in i en tillvaro av understimulans, övergrepp och utnyttjande. När Astra nu har chansen att ge hundarna allt det som de hittills varit fråntagna vägrar läkemedelsjätten att lämna ut hundarna till kunniga och engagerade djurvänner. Som tack för hundarnas ofrivilliga tjänst i AstraZenecas laboratorier och uppfödningsanläggning har Astra bara ett att erbjuda dem: döden eller fortsatt lidande, menar Andrea Gunnarson, talesperson

för Djurrättsalliansens nystartade kampanj: Låt Astra-hundarna leva.

Djurrättsalliansen har ända sedan AstraZeneca tillkännagav sitt beslut om att lägga ner sina försöksdjursanläggningar erbjudit sig att ta hand om de försöksdjur som varit berörda. Men Astras intresse av samarbete är obefintligt.

–       Vi vill veta vad för framtid som väntar hundarna på AstraZenecas kennel i Örkelljunga och vi vill veta varför AstraZeneca inte vill omplacera dem till kärleksfulla hem. Men framför allt vill vi att dessa hundar slutligen ska få en andra chans på andra sidan av AstraZenecas galler. Vi kommer göra allt som står i vår makt för att det ska bli verklighet!

Kontakta Djurrättsalliansen för mer information:

Andrea Gunnarson, talesperson för kampanjen Låt Astra-hundarna Leva.

Telefon: 0709-987457

E-post: info@djurrattsalliansen.se

About Lotta's Corner

Female vegan animal lover who believe environmental issues are important.
This entry was posted in Animals in general, Uncategorized, Vegan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s